Lennon i fokus på frimärksutställning

Alla vet nog vem John Lennon var men alla vet nog inte att frimärken var en hobby för honom under ungdomsåren. Vid världsutställningen i New York i månadsskiftet maj-juni kommer hans frimärksalbum att visas.

john-lennon-album-160311

Den blivande musikern som var med i The Beatles började samla frimärken efter att hans äldre kusin Stanley Parkes begåvat honom med ett delvis fyllt i album. Under årens lopp fyllde John på med framför allt frimärken från USA och Nya Zeeland.

National Postal Museum köpte Lennons album och där sa dess Wilson Hulme att albumet inte kunde skryta med några anmärkningsvärda frimärken.
– Normalt är unga pojkar inte intresserade av sällsynthet. De tenderar att koncentrera sig på geografi och färger. Om de kommer tillbaka till samla när de har mer tid och pengar, det är då samlingar blir exceptionella, har Wilson Hulme noterat.

Ändå ger albumet en unik inblick i Lennons barndom, och kanske hans spirande reslust och kreativitet: Bokens första blad visar omtyckta frimärken med drottning Victoria och kung George VI. John Lennon klottrade en mustasch och skägg på respektive. Det säger ju lite om den excentriske musikern – och frimärkssamlaren.

john-lennon-160311-pressbild

Posta en kommentar

Drivs av Wordpress, av Cynatic