Lasse Holm presenterar sitt Åland

Den 7 juni 2019 presenterar Åland Post en ny utgåva i kändisserien Mitt Åland. Då skildrar den svenske musik- och schlagerveteranen Lasse Holm en del av sin historia med Åland som har följt honom sedan barnsben.
Lasse Holm kommer dessutom att vara på plats i Mariehamn för att signera sitt frimärke på utgivningsdagen.

Lasse Holm har sysslat med musik sedan 1960-talet och hans många schlagerlåtar är välkända för de flesta.

– Det är en stor ära att bli dokumenterad som frimärke och speciellt Åland som ligger mitt hjärta nära då jag i stora delar av mitt liv besökt denna vackra ö både privat och i musikens tjänst.

Lasses första besök på Åland var på 1950-talet när han som barn semestrade med familjen på pensionat Gripen utanför Mariehamn. Sedan dess har Lasse haft tät kontakt med Åland till stor del beroende på att hans syster gifte sig med en ålänning. Därigenom har han också haft möjlighet att följa landskapets utveckling på nära håll.

Åland förknippas till stor del med avkoppling och Lasses frimärke tar bland annat fasta på segelturerna till Åland under hans barns sommarlov och umgänge med familj och släkt.

Den lilla ön Gripen – där det före detta pensionatet på frimärket ligger – är än i dag sommarviste för Lasses systers familj. Det ståtliga röda huset med 22 rum och en matsal för 70 gäster byggdes i slutet av 1930-talet. 1959 köpte Bengt Wiljanen och två av hans syskon pensionatet som de sedan drev fram till 1972.

Årets utgåva är den tolfte I frimärksserien Mitt Åland och bland tidigare utgåvor återfinns bland andra Björn Ulvaeus, Tarja Halonen och Björn Borg.

• Fakta om frimärket
Utgivningsdatum: 7.6.2019
Fotograf: Kjell Söderlund
Utformning Cecilia Mattsson
Upplaga: 80 000
Valör: 6,00 €
Pris FDC 6,80 €
Frimärkets storlek: 40 x 26 mm
Arkets storlek: 2 x 16 frimärken
Papper: 110 g/m2
Perforering 13 per 2 cm
Tryckmetod: 4-färgsoffset
Tryckeri: Cartor Security Printing

Posta en kommentar