Kinesisk raritet i miljonklassen

På Eslövia kan du få en förhandsvisning av detta objekt som är det mest sällsynta och värdefulla av alla Folkrepubliken Kinas frimärken.

den ”felaktiga” och sällsynta versionen till vänster och det ”riktiga” frimärket till höger

En uppföljning av Postiljonens framgångsrika specialauktion av Folkrepubliken Kina, där alla objekten såldes, ofta till flerdubbla utropspriserna, planeras till våren 2022.

Denna kommer att bli än mer omfattande och innehåller bland annat ett exemplar av det mest sällsynta och värdefulla av alla Folkrepubliken Kinas frimärken.

År 1956 utgavs en serien frimärken avbildande berömda kinesiska byggnadsverk. Ett av dessa avbildade den södra och mest berömda porten till kejsarpalatset, ”Tien-an men”.

Dock visade den solstrålar från en nedgående sol, medan meningen var att bilden skulle visa byggnaden i soluppgång. När det upptäcktes, drogs upplagan omedelbart tillbaka, men några få exemplar hade hunnit säljas. Ett nytt frimärke framställdes, vilket utkom i februari 1957, mer än åtta månader senare.

De få exemplar av dessa ”felaktiga” märken som är bevarade är mycket eftertraktade. Världskatalogen Michel noterar dem i ostämplat skick till Euro 200.000 (katalognummer 318V). Under senare år har ett exemplar sålts i Kina och ett annat i USA, båda för runt en miljon kronor.

Läs mer om Eslövia 2021 https://eslovia2021.se/

Posta en kommentar