JFF hade stor höstauktion

 Lördag den 26 oktober 2019 kunde hade JFF – Jönköpings Filatelist-Förening sin stora höstauktion och auktionskommittén kunde andas ut efter ett halvårs arbete med den stora auktionen.

Det kom ett 40-tal samlare till JFF:s föreningslokal på Duvgatan i Jönköping. Under några timmar klubbade det närmare 400 objekt i salen. På sajten Samlamera hade tidigare över 1.000 bud inkommit.

– Jag som är ”pappa” till sajten Samlamera vill här göra reklam till Sveriges klubbar att använda Samlamera för att hålla auktioner på, säger Hans-Ove Aldenbrink, ordförande i JFF.

När man väl har kommit igång så är det kul att följa budgivningen på nätet dag för dag.

– Visst är det jobb med att arrangera auktioner, men samtidigt kul att träffas i auktionskommittén lite då och då. Det blir en social samvaro med prat under kaffet, vi slår våra ”klocka” huvuden ihop för att kolla på objekten så att de får så korrekt och bra beskrivning som möjligt. Samtidigt lär vi oss mycket om filateli från hela världen.

• Skanning
Fotografering/skanning av det man lägger ut är mycket viktigt, annars får man inga bud. – Har din förening frågor om auktioner på Samlamera. Skick ett mejl till hoa@aljodata.se.

Posta en kommentar