Inlägg om Postnords paketservice

Gunnar Dahlvig kommer med ett inlägg kring Postnords paketservice
Kommissarien för Malmex skickade, helt korrekt enligt reglementet, tillbaka mitt exponat som värdeförsändelse. Adresserat till min bostad i Laholm men jag fick en avi som angav att jag måste hämta paketet hos företagscenter i Halmstad.

Ett samtal med Postnords kundtjänst gav vid handen att värdepost endast kan sändas och avhämtas vid ett företagscenter. Detta kunde jag ha läst i postens Portoguide, men det missade jag eftersom vi tidigare hade ett företagscenter i Laholm (numera nedlagt) till vilket mina värdepaket då kom.

Kommunen är uppenbarligen för liten för dylik service. Var gränsen för ”liten” går vet jag inte – Laholm har 25 000 invånare och ett stort antal små och medelstora företag – men numera har vi alltså endast ett antal postombud, mitt är ICA-butiken, men där kan man alltså inte hämta (eller sända) värdepost. Vad företagen tycker om servicen kan jag föreställa mig.

Framtida utställare, boende i ”mindre” orter (alltså oklart hur liten), bör alltså ta i beaktande att de, om de vill sända sitt exponat som värdepaket, måste ta sig till närmsta postcenter.

Kan man sedan inte själv hämta exponatet vid utställningens stängning får man alltså räkna med att också åka till ett postcenter för att avhämta det. Ett eventuellt alternativ är att avtala med kommissarien att sända paketen som rek (som man dock får betala själv), men då gäller försäkringen endast för 10 000 kronor.

Ett ytterligare alternativ är vanligt postpaket som ger 50 000 kronor i försäkringsvärde.

I båda de senare fallen kommer exponatet i varje fall till närmsta postombud.

Gunnar Dahlvig

Posta en kommentar

En enda kommentar
  1. kjellarvidsson skriver:

    Visst är det trevligt med postal utveckling och förnyelse, men var går gränsen ?

    Då kan man ju även undra, HUR många FC (Företagscenter) kommer att vara kvar om 5 – 10 år ?