Ingen utställning 2013…

Det verkar inte bli någon utställning i Sverige 2013 och vi har fått en fråga från en av våra läsare hur man gör om man vill ställa ut detta år.

En variant är att ställa ut i något annat nordiskt land. Det finns kanske ändå en möjlighet att ställa ut i Sverige. När det tidigare år saknats regional eller nationell utställning har man valt att göra en Postex. Det betyder att man gör precis som vanligt, monterar sitt exponat men det visas inte för allmänheten utan endast för juryn som bedömer det på vanligt sätt.

Om det blir Postex 2013 vet vi inte ännu men chansen finns. 2009 var det en Postex i Skövde.

2014 och 2015 är det däremot helt klart att det blir utställningar i Sverige.

Posta en kommentar

4 kommentarer
 1. Lars Haagen skriver:

  Postex i all ära. Det viktigaste med utställandet är väl ändå att komma ut på utställningarna och möta andra med amma intresse. Det är då man kan få nya vinklingar på sitt intresse.

 2. Kjell Arvidsson skriver:

  Visst finns det möjlighet att ställa ut 2013

  ” man monterar sitt exponat men det visas inte för allmänheten utan endast för juryn som bedömer det på vanligt sätt”

  Testa Netex som är precis tvärtom
  Där visas det endast för allmänheten utan jury. Ingen kvalifisering utan alla är kvalifiserade

  • Pia Börjeson skriver:

   En liten komplettering till Kjells kommentar:
   På Netex får vem som helst visa ett tidigare utställt exponat; vi anger vilken version det är och åtar oss att byta ut det allt eftersom det förändras.
   I detta skede har vi också experimentell verksamhet för oss, i tillfälliga salonger. Just nu inbjuder vi till Påsksalong! Här får man visa något på skoj och på fullaste allvar.
   På sikt hoppas vi att det hela ska växa ut till ett fylligt galleri inom räckhåll för alla samlare.

 3. Patrik Larsson skriver:

  Hej!

  Det är fortfarande möjligt att det blir en regional eller utställning under 2013. Ansvaret för att det blir utställningar ligger som vanligt hos lokalföreningarna som arrangörer. Påverka era föreningar att göra en utställning är ett säkert tips för att vi kan hålla den kontunitet som vi är vana vid. Postex är en nödlösning som ska undvikas så långt som möjligt. Poteniella arrangörer är välkomna att kontakta mig så ska vi stötta allt vi kan.

  Bästa hälsningar

  Patrik Larsson
  Ansvarig för SFF:s utställningar

Drivs av Wordpress, av Cynatic