Hektisk sommar på Öland – Postnord rustar

Inför ännu en sommar när fler svenskar än vanligt förväntas semestra i Sverige och många förlänger tiden i sina sommarboenden rustar Postnord för en ökning av brev, paket och leveranser av pall till ön.

Frimärken ur serien Ölands alvar från 2003

För att möta de ökade volymerna tar Postnord fram fyra nya slingor för utdelning och placerar även en ny paketbox för uthämtning av paket i Södra Möckleby.

Förra året upplevde Postnord för första gången en kraftig ökning av paketvolymer under sommarmånaderna. Under juli månad förra året var det en rekordökning på 45 procent jämfört med samma månad år dessförinnan, vilket antas bero på att fler svenskar tillbringade semestern i Sverige och vände sig till e-handeln under pandemin. I år har det första kvartalet visat en stark tillväxt av e-handeln som medföljer stora mängder paket i Postnords flöden. Därför förbereder sig nu Postnord för att återigen klara svenskarnas e-handelsleveranser under sommarmånaderna med fokus på leveranser till landsbygd, öar och skärgård. 

– Det är roligt att se att e-handeln har nått till fler målgrupper och även till större delar av landet. Under sommaren kan vi se en ökning av leveranser till Öland, något som även var väldigt tydligt under förra året. Vi rustar för att möta det ökade behovet från såväl våra bofasta och de sommargäster som spenderar mer tid på ön, säger Robert Andersson, distributionsområdeschef på Postnord. 

På Öland kommer Postnord att stärka upp med ytterligare fyra nya slingor. Det blir två nya slingor för brevbärarna på norra Öland och en lastbilsslinga och en skåpbilsslinga för att hantera de ökade volymerna, samt placering av en paketbox för uthämtning av paket i Södra Möckleby.   

– Den största utmaningen inför sommaren är den ökade trafiken på främst norra Öland, vilket gör att det tar längre tid att komma fram med leveranserna. Det kan vara bra att märka upp sin brevlåda med adress och med nummer på sitt hus, så att Postnords chaufförer och brevbärare snabbare kan dela ut försändelserna, säger Robert Andersson.

Posta en kommentar