Hästsport och fröämnen på nya frimärken

Posten Frimärken presenterar nu den frimärksutgåva som kommer den 25 augusti. Lite speciellt är att några frimärken lär användas upp och ned.

Det handlar om två olika serier som kommer att vara huvudtema när Frimärkets Dag anordnas på drygt 50 platser under september-oktober.

Utan tvekan kommer utgåvan med hästar att bli populär och kanske även den andra om fröämnen.

Serien med hästsport består av sex olika frimärken med fem olika motiv. På frimärkena man idrottarna Ebba Stigenberg, Jan Brink, Hannes Melin, Malin Baryard och Stig H Johansson. Bland hästarna märks Butterfly Flip och Victory Tilly.

Det handlar om sexkronorsfrimärken. Häftet består av vardera två märken per motiv och därmed tillsammans tio märken till ett pris av 60 kronor.

Märket med  Stig H Johansson och Victory Tilly finns dessutom fyrsidigt tandat i ett souvenirark.

Serien med fröämnen består av sex olika märken – fem i ”valören” Brev och ett om 12 kronor.

Fyra av märkena  sitter i häfte om tillsammans tio märken. Lite märkligt är att hälften av märkena har text för Brev och Sverige upp och ned. Det går att förstå varför: att det tydligt ska framgå att motiven går i varann och därmed stör de inte själva frimärksbilden. Men lite tråkigt kommer det att bli för samlaren som plötsligt på brev lär få se omvända frimärken för alla passar nog inte på att vända dem rätt.

Som alltid när det gäller svenska frimärken är det hög kvalitet på utformningen med brasklappen om de uppochnedvända märkena…

Posta en kommentar

En enda kommentar
  1. Lars Haagen skriver:

    Märkena med hästar är vackra, men vad är vitsen med de stora blocken. Vore inte ett häfte bättre.
    Sedan de självhäftende är inte frimärke. Många slutar samla på grund av dessa. Hur monterar man dem?
    Sedan skall vi inte diskutera utgivningen. Det skrivs mindre brev men ges ut alldeles för många frimärken.