Här är Ålands vackraste frimärken 2020

Åland Post Frimärkens årliga internetomröstning av Ålands vackraste frimärke lockade samlare från hela världen. I 2020 års omröstning knep skonertskeppet Mozart och fyrmastbarken Viking första platsen.

Det är tredje gången som frimärksserien Segelfartyg lyckas vinna samlarnas gunst. En vinst väl värd att fira, och Eivor Granberg, affärsområdeschef för Åland Post Frimärken, tog tillfället i akt att gratulera frimärksseriens konstnär Allan Palmer med diplom och blombukett.
– Det var en trevlig serie att få vara med att utforma. Det är roligt att den har blivit så uppskattad, säger en glad Allan Palmer.

Den sexåriga frimärksserien med tolv motiv utformade av skepparen och konstnären Allan Palmer visar Ålands sjöfartshistoria från bondeseglation till världens största segelfartygsflotta. Frimärksserien sjösattes 2015 och vann redan det året omröstning för Ålands vackraste frimärken med segelfartygen Leo och Lemland.

Tre år senare 2018 kom nästa titelvinst med fullriggaren Albania och skonaren Atlas.

Den 2 februari 2020 avslutades den sexåriga frimärksserien med de sista frimärkena i serien; Skonertskeppet Mozart och fyrmastbarken Viking.

Posta en kommentar