Han blir ny chef för Posten

Håkan Ericsson blir ny vd och koncernchef för PostNord. Han är idag chef för Carlson Wagonlit Travels Nord- och Latinamerikanska verksamheter. Han tillträder den 1 oktober 2013.

Håkan Ericsson är född 1962. Han är civilekonom från Stockholms universitet och sedan 2008 verksam vid Carlson Wagonlit Travel (CWT), världens ledande affärsresebyrå. Han var fram till slutet av 2011 chef för koncernens verksamhet i EMEA (Europa, Mellanöstern och Afrika) och Latinamerika, med placering i Frankrike och är idag chef för koncernens verksamhet i Nord- och Latinamerika med placering i USA.

Innan Håkan Ericsson började på CWT hade han ett antal ledande roller i internationella service- och logistikkoncerner, däribland VD for Loomis Cash Handling, Executive Vice President i SAS, Managing Director för DHL Europas fraktverksamhet, samt ledande roller i logistikkoncernerna Danzas, ASG och Fraktarna (numera ingående i DSV). Ericsson har även verkat som konsult vid Impac och arbetat vid Ericsson.

PostNords styrelseordförande Jens Moberg:
– Håkan Ericsson har rätt personlighet, kompetens och bakgrund för uppgiften som koncernchef för PostNord. Genom sin erfarenhet från logistik- och servicebranscherna i Sverige och internationellt är han rätt person att leda PostNord inför de utmaningar och möjligheter som koncernen står inför. Håkan Ericsson har också en värdefull erfarenhet av att leda förändringsarbete i stora koncerner.

PostNords vice koncernchef K.B. Pedersen fortsätter som tillförordnad koncernchef och vd tills Håkan Ericsson tillträder.

Av pressmeddelandet framgår inte om Håkan Ericsson är frimärkssamlare men det förväntar vi att han annars blir…

Håkan Ericsson, Postens nya vd. Pressbild

Posta en kommentar

Drivs av Wordpress, av Cynatic