Halmstadsfokus i årets Postryttaren

Postryttaren ges ut av Föreningen Postmusei Vänner och den nyligen utkomna årsboken för 2021 är nummer 71 i ordningen. Som vanligt innehåller den ett antal längre uppsatser om olika filatelistiska teman. I årets version av årsboken spelar Halmstad en stor roll.

Staffan Bengtsson har en artikel i Postryttaren 2021

Halmstad Filatelistförenings medlem Staffan Bengtsson har författat en längre text som behandlar den klassiska perioden inom svensk filateli då Carl Fred Pyhlson var postmästare i Halmstad. Tack vare information från Gamla Halmstads arkiv har Staffan hittat en hel del information om denne postmästare som med sina olika stämpeldynor satte färg på de klassiska skilling bancobreven som postades i Halmstad. Texten beledsagas av fotografier av de inblandade personerna och dessutom avbildas ett flertal minst sagt sällsynta filatelistiska objekt.

Staffans uppsats är tveklöst ett viktigt bidrag till vår förståelse om hur det gick till på postkontoret i Halmstad under skilling bancoperioden.

Enklast köper man boken genom att bli medlem i Föreningen Postmusei Vänner genom att betala 250:- till PlusGiro 1293-0.

Årsboken har naturligtvis mycket annat intressant som texter om nyårsposten runt sekelskiftet 1900, mästergravören Czeslaw Slania eller ryska vykort utgivna av Granbergs Konstindustri. Den inbundna boken på 148 sidor har haft Seija-Riita Laakso som redaktör.

Christer Brunström

Postryttaren ges ut av Föreningen Postmusei Vänner

Posta en kommentar

2 kommentarer
 1. Bengt Johansson skriver:

  Hej
  Har betalt för postryttaren den 28/5 21
  Ingen leverans – något som har blivit fel?
  MVH
  Medlem 15429