Halmstad firade 100 år med middag

Med en trerätters middag den 20 maj på Grand Hotell firade Halmstads Filatelistförening sitt 100-årsjubileum på rätt datum och rätt plats. Närvarande var 23 personer, vilket nästan exakt motsvara hälften av medlemsantalet

 


Bilder från festen finns här nedan och även på föreningens hemsida.

Ordföranden Gunnar Dahlvig hälsade välkommen och påminde om att ju färre brev som skrivs, desto fler frimärken ger postmyndigheterna ut, därmed indirekt saboterande vår hobby, eftersom denna ”massvara” i stort sett är ointressant för samlarna. Vilka alltmer kan liknas vid antikvitetssamlare. 

Som exempel omtalade han att den modernaste serien som kommer att visas vid Hallfrim är Hällristningarna, som gavs ut för 50 år sedan och därmed enligt definition kan räknas som semiantik. Och hur får man ungdomar att fortsätta att samla sedan de kommit upp i tonåren, 12 av 15 ungdomar vid Hallfrim tillhör yngsta åldersklassen.

Vad gäller framtiden valde han att avslutningsvis citera Piet Hein:
At spå hvad der i morgen sker
er ingelunde muligt mer
at spå om hvad der sker i dag
er også en penibel sag
Når jeg går meget vidt, så spår
jeg om hvad der er sket igår

Staffan Bengtsson gjorde en kort återblick om föreningens historia och informerade bland annat om att hälften av den stiftande församlingens tolv personer var militärer från dåvarande I 16.

Under kvällen uppvaktade ordföranden Jan Sandberg från grannföreningen i Falkenberg med en bok ”Posthistorik över Falkenbergs kommun”.

Posta en kommentar