”Gula treskillingen” såld på auktion

Postiljonens 50-årsjubileum firades i helgen med stor jubileumsauktion och efter tre auktionsdagar presenteras en mängd resultat som att en falsk gul treskilling såldes.

– Jubileumsauktionen startade på torsdagen med en lyckad försäljning av en mycket fin Islandsavdelning och avslutades på lördagen med den enastående ”Gummessons Grand Prix d´Honneur samling Finland, del 4”, noteras i ett pressmeddelande.

Totalsumman för hela auktionen blev 1,5 miljoner euro och vi rekommenderar er att studera resultatlistan för individuella priser. Alla priser nedan och i själva listan är exklusive köparprovision.

– Vårt jubileumsfirande fortsätter under hela året och nästa aktivitet är SFF-dagarna och Förbundskongressen i Malmö den 6–8 april och sedan den binationella utställningen Malmex 2018 den 31 augusti -2 september. För dessa två event samt för Nordia 2020 i Malmö är vi stolt huvudsponsor, berättas vidare.

Bland mycket som såldes på auktionen märks en gul treskilling, dock inte den äkta som ägs av svenske Gustaf Douglas utan en av de välkände förfalskaren Jean de Sperati. Priset blev 750 euro plus provision. Det är mycket för en förfalskning men det finns de som specialsamlar detta udda område. Seperatis förfalskning är minst sagt eftertraktade.

En superb stämpel Woxa på 24 öre såldes för 170 euro. En annan 24-öring Kristianstad slutade på 110 euro. 1 riksdaler med stämpel Rute 30.10 1878 gick för 1350 euro. För att nu nämna några av de fina stämplarna.

Resultaten finns här (pdf) https://sff.nu/wp-content/uploads/2018/03/postiljonen-180323.pdf

Här finns länk till Postiljonens hemsida 

Posta en kommentar

Drivs av Wordpress, av Cynatic