Gemensamma frimärken med Danmark

OBS! DETTA VAR ETT APRILSKÄMT. Efter samgående mellan Posten i Sverige och Danmark har det spekulerats i gemensam frimärksutgivning och nu står det klart: det blir gemensamma frimärken från 1 januari 2013. Då Sverige och Danmark har olika valutor blir det inga valörbeteckningar på frimärkena utan endast Brev och motsvarande för högre porto. Priset för nya frimärken kommer att blir 7 svenska kronor för att på det viset anpassa sig något till hur det är i Danmark.

Gamla svenska frimärken kommer under en övergångsperiod att kunna användas men inte lösas in. Tiden är inte bestämt mer än att det blir längst till 1 april 2013.

Med tanke på det kan man förmoda att priset på svenska postfriska frimärken kommer att sjunka ytterligare. I dag kan man köpa sådana i samlarleden till 40–50 procent av nominalen och nu kan man gissa att priset går ned till 20 procent.

Alla frimärken för Sverige-Danmark kommer att tryckas hos Posten Frimärken i Kista.

I pressmeddelandet från Postnord står inget om landsbeteckningen på den nya frimärkena från 1 januari 2013 men vi förmodar att det blir Sverige-Danmark.

Genom förändringen räknar Postnord med att spara 450 miljoner kronor per år.

Posta en kommentar

5 kommentarer
 1. Staffan Karlsson skriver:

  Innebär detta att ett 6 kronors frimärke ej går att tilläggsfrankeras med 1 krona?

  Blir rabattmärken ogiltiga trots den text som skrevs i samband med utgivningen av dessa märken?

  JAG FÖRMODAR ATT DETTA ÄR ETT DÅLIGT APRILSKÄMT!

 2. Rolf Eriksson skriver:

  Ha Ha … Vilket aprilskämt

 3. Johan S skriver:

  Kul skämt, men i en kanske inte alltför lång framtid så kan det mycket väl bli så här, slutar aldrig att förundras över alla besparingar precis överallt. Blir väl eu-frimärken så småningom för snart blir det för dyrt att trycka frimärken för varje land när allt fler gör som vi gör, kommunicerar över internet istället för med snigelpost…

 4. Frimärks-Hasse skriver:

  Håller med föregående…. blir säkert ännu mer förändringar de närmsta åren. Så aprilskämtet kanske blir verklighet en vacker dag. Jag slutar ändå inte samla på svenska frimärken för de är bäst i hela världen. Danmark är också bra o det finns fler bra frimärksländer.

 5. Thore Jönsson skriver:

  Jag tycker att hela svenska posten är ett aprilskämt
  Mvh
  TJ

Drivs av Wordpress, av Cynatic