Frimärken på broderier visas på Postmuseum

På Postmuseum pågår från den 5 maj och en bit in på nästa år ut en annorlunda frimärksutställning. Det är föreningen Skapande Broderi Stockholm som visar ”Frimärksinsiprationer”.

– Föreningen grundades 2012 och har 140 medlemmar. Det är en ideell förening som vill vara ett forum för fritt broderi i Stockholmsområdet och en röst i samhället. Föreningen har samarbetat med sex museer sedan starten. Medlemmarna är textillärare/textil konstnärer, personer som har deltagit i kurser i olika broderitekniker och de som bara älskar broderi, berättar Ingela Gréau som är ordförande i föreningen med förkortningen SBS.

Under våren 2018 har 30 medlemmar träffats en gång i veckan på Postmuseum. De har inspirerats av något av alla frimärken som utgivits i Sverige, vilka finns i museets samlingar eller de har skapat sitt eget personliga frimärke. Mått: 10 cm x 15 cm. Antal: 84 st.

Utställningen ”Frimärksinspirationer” pågår till 13 januari 2019.

– Syftet med utställningen är att inspirera andra att använda museet som en plats för kunskap och samtidigt belysa broderi som ett tilltalande och lugnt alternativ till dagens stress, noterar Ingela Gréau.

• Hemsida: www.skapandebroderi.se

• Facebook: Skapande Broderi Stockholm

OBS! Bilderna är som alltid klickbara. Klicka sedan direkt på bilden så kommer nästa bild fram, och så vidare.

Posta en kommentar

Drivs av Wordpress, av Cynatic