Frimärke med Raul Wallenberg

Posten ger i morgon ut ett frimärke i ett block med Raul Wallenberg.

Det är andra gången som Posten hyllar honom med ett frimärke. Förra gången var 1987.

– För 100 år sedan föddes Raoul Wallenberg. Han har betytt väldigt mycket för många människor och har för sina enastående insatser en självskriven plats i kretsen av personer som förtjänar att särskilt hedras. Lars Sjööblom har graverat ett porträtt av Wallenberg som gör mig stolt över att få representera svenska frimärken, säger Britt-Inger Hahne som är chef för Posten Frimärken.

Raoul Wallenbergs humanistiska gärning i Budapest i andra världskrigets slutskede är unik. Genom mod, organisationsförmåga och uppfinningsrikedom räddade han tiotusentals judar undan förintelsen. Frimärket återger två porträttfotografier och är en del av ett ark som visar en stadsvy från Budapest, ett skyddspass som utfärdades av svenska ambassaden och Wallenbergs namnteckning.

Frimärket lär säkert bli en storsäljare bland många utomlands med tanke på att intresset för andra världskriget är stort.

Fakta om frimärket

  • Frimärket har formgivits av Gustav Mårtensson och graverats av Lars Sjööblom.
  • Tryckning har skett i kombination ståltryck/offset
  • Förpackningen är block med ett frimärke.
  • Valören är 12 kr för utrikes brev och hälsningar.

Frimärksblocket med Raoul Wallenberg.

1987 gav Sverige ut det här frimärket med Raoul Wallenberg. Alltså för exakt 25 år sedan.

Posta en kommentar

En enda kommentar
  1. Frank Reyna skriver:

    Does anyone have some specimens of the Wallenberg 1987 and the 2012 100 år jubilium stamp to offer me for sale, in mint condition? I would like one of each for my collection. Thanks.

    Frank

Drivs av Wordpress, av Cynatic