Framgångar i Thailand för unga Skarasamlare

När vårterminen för Skara Frimärksungdomar utdelningen av medaljer från världsutställningen i Bangkok den stora höjdpunkten.

Bland 74 ungdomar från hela världen fanns två från Skara – Tobias Staf och Kristoffer Barkenfelt. Thailand 2018 var fjolårets största utställning i hela världen. Över 1.000 vuxensamlingar visades och bedömdes. En lång rad fina priser delades ut.

I klassen för ungdomar upp till 15 år deltog Tobias Staf. Han samlar frimärken med sportmotiv och har byggt upp en samling kring Vinter-OS. Den belönades av den internationella juryn med 67 poäng av 100 möjliga och fick en silverbronsmedalj, som är tredje bästa – guld är bäst! Vann klassen gjorde en samlare från Kuba. Han fick 89 poäng och guld.

Kristoffer Barkenfelt ställde ut en samling med världens flaggor som motiv. Han har fyllt 15 år och här är konkurrensen svår. Kristoffer fick 62 poäng och en bronsmedalj. Vann gjorde en samlare från Indonesien, som fick 88 poäng.

– Vi i Skara har all anledning att vara belåtna. Det var stor konkurrens med samlingar från i stort sett alla världens länder, säger Olga Konovalova, som är ungdomsledare i Skara.

Nu närmast jobbar medlemmarna med sina samlingar får att vara med på en nordisk utställning i Norge i augusti.

Skara är för övrigt värd för riksorganisationen Sveriges Frimärksungdoms rikskongress den 13 april.

Nästa möte med klubben blir den 4 februari, då det är årsmöte.

Gösta Karlsson

Posta en kommentar

En enda kommentar
  1. christer grimbrandt skriver:

    Ett stort Grattis ?