Fortsatt tillväxt för hemelektronik på nätet

Handeln med hemelektronik på nätet fortsätter att växa, under andra kvartalet 2011 ökade den med 8 procent. Hemelektronik är det enskilt största segmentet inom näthandeln med en omsättning på 6 miljarder kronor per år. Sex av tio konsumenter har någon gång köpt hemelektronik på nätet. Det framgår av e-barometern för andra kvartalet som Posten, i samarbete med HUI Research och Svensk Distanshandelsförening, publicerar den 6 september.

Hemelektronik har under en lång tid varit stark inom e-handeln. Teknikintresserade insåg tidigt möjligheterna att enkelt skaffa sig en överblick via sökmotorer och jämförelsesajter för att hitta bästa sajt och pris för en specifik produkt.  I den kommande e-barometern framgår att fler än varannan konsument alltid gör prisjämförelser på nätet före de e-handlar hemelektronik.

– Hemelektronik är i dag köparens marknad. Det finns sökverktyg och jämförelsesajter på nätet som gör det enkelt att snabbt sortera ut den vara man vill ha och att jämföra priser. Tre av fyra som e-handlar hemelektronik inleder köpet på det viset. Prispressen i branschen är tuff och har skördat offer de senaste månaderna. Bedömningen är att näthandeln kommer att fortsatta att ta andelar från den traditionella detaljhandeln, säger Arne Andersson, e-handelsexpert på Posten.

Drygt var tredje konsument anger att lägre pris är den viktigaste anledningen till att de väljer att köpa hemelektronik på nätet. Det är en betydligt högre andel än för många andra segment. Men precis som i andra segment är det enkelheten som är det viktigaste skälet till att konsumenter väljer att handla på nätet framför den fysiska butiken.

– Krympande marginaler är en ständig utmaning för den som säljer hemelektronik. Resultaten i e-barometern visar ändå att det finns alternativ för de företag som inte kan eller vill konkurrera enbart med lägsta pris. Produkterna är ofta avancerade och vissa konsumenter säger sig avstå från nätköp för att de vill ha råd och support. Det finns potential att fånga upp dessa konsumenter med mer information, instruktioner och trygga returvillkor, säger Arne Andersson.

Posta en kommentar

Drivs av Wordpress, av Cynatic