Finskt frimärke för VM-guldet

Ett personligt frimärke som hyllar guldlaget i junior-VM i ishockey kom ut till försäljning i finska Postis webbutik den 15 januari. Av Unglejonen, som glänste under tävlingen på hemmaplan, förevigas Miro Keskitalo, Kasperi Kapanen och Vili Saarijärvi på frimärket. Bilden togs av Yelena Rusko direkt efter segermålet i finalmatchen den 5 januari 2016. Susanna Rumpu och Ari Lakaniemi har ansvarat för planeringen av frimärket.

Frimärket har formen av ett personligt frimärke och är ett 1:a-klass fixvärdemärke.

– Vi ville på frimärket lyfta fram den positiva energi som Unglejonen visade för folket under hela turneringen, både under spelen och i intervjuerna som sprudlade av glädje och självsäkerhet, förklarar Postis Design Manager Tommi Kantola.

Det är en ära att bli avbildad på ett frimärke och ett bevis på en viktig samhällsposition eller en stor prestation.
– Vi anser att detta VM-guld utan tvekan en sådan prestation, säger Tommi Kantola.

– Detta är en hedersbetygelse för Unglejonens hela lag och för de lysande VM-tävlingarna på hemmaplan. På lagets vägnar vill jag än en gång tacka den finska publiken som levde sig in i turneringen på ett fantastiskt sätt, publikstödet var helt i en klass för sig, berömmer VM-tävlingens generalsekreterare och Finlands Ishockeyförbunds sportchef Timo Bäckman.

finska-frimarken-ishockey-160115a

finska-frimarken-ishockey-160115b 

Posta en kommentar

Drivs av Wordpress, av Cynatic