Fin utmärkelse till Gustaf Douglas

Svenske Gustaf Douglas är en av fyra som i år föräras Roll of Distinguished Philatelists – som är världens nog mest prestigefyllda utmärkelse för framstående filatelister.

Utöver Gustaf Douglas går utmärkelsen till Robert Abensur, Frankrike, Cheryl R. Ganz, USA och Geoffrey Lewis, Australien.

Ceremonin att under teckna ”rollen” kommer att hållas fredagen den 27 juli i Newcastle upon Tyne i samband med Storbritanniens filatelistkongress.

Ur motiveringen för Gustaf Douglas:
Han är en svensk som har bildat det som anses vara den mest kompletta samlingen av både Sverige och Finland som existerar.
Han har medförfattats av Sveriges nummer ett 2005. Han tilldelades Tilleardmedaljen från Royal Philatelic Society i London, liksom Strandellmedaljen, det högst filateliska erkännandet i Sverige, 2014 och jobbar för närvarande hårt som huvudpatron för Stockholmia 2019.
Alltid blygsam, charmig och användbar för samlarkollegor. Han är en värdig kandidat att underteckna Rollen.

Styrelsen som utsett de fyra består av Jane Moubray (ordförande), Tomas Bjäringer, Christopher Harman, Alan Huggins, Rolf-Dieter Jaretzky, Robert Odenweller, Christopher King och Raymond Todd.

Posta en kommentar