Fin mässa med SBT i Växjö

Växjö brukar arrangera fina mässor och årets den 10 mars var inget undantag. Uppskattningsvis 100 personer kom till den utmärkta IOGT-NTO-lokalen alldeles intill stationen. Ett tiotal säljare bjöd ut vykort, brev och mycket annat.

Växjöföreningen hade dessutom en värdering som lockade många besökare. Det var även en intressant utställning av klubbmedlemmar på tiotalet ramsidor.

Mässan ingick i den årliga träffen SBT – Småland-Blekiinge-Träffen.

Det blev vid 14-tiden årsmöte med SBT som öppnades av ordförande Stefan Stjern och som sedan leddes av Börje Hillfelt från Jönköping med Per-Johan Weidolf från Växjö som sekreterare.

I styrelsen blev det mindre förändringar. Ordförande Stefan Stjern omvaldes på ett år. Hans-Ove Aldenbrink och Karl-Erik Samuelsson nyvaldes båda på två år. Kvarstående till nästa år är Ronald Fasth och Hans-Gunnar Eklöf. Per-Johan Weidolf omvaldes som ledamot på ett år. Det finns även en vakant plats för någon från Blekinge.
Suppleanter är Håkan Ernst som nyvaldes samt Erik Jarl som omvaldes.

18 föreningar i SBT hade för 2017 redovisat 693 medlemmar och det var en minskning med tio sedan året före. Flest medlemmar har Växjö med 145 närmast följd av Karlskrona 116 och Jönköping 72.

Cirkulationshäften och en mässa i samband med årsmötet är det viktigaste i verksamheten. Tyvärr minskar cirkulationen år för år och den diskuterades vid årsmötet.

Nästa år hålls SBT-Träffen i anslutning till en regional utställning i Huskvarna. Jönköpings FF fyller 100 i samband med detta. Värnamo visade intresse av SBT 2020 eftersom Värnamo stad det året fyller 100.

I övrigt var det endast ett par övriga inlägg: Det ena var att inte behandla frågan kring ett upprop från fem missnöjda medlemmar i SFF samt en fråga varför detta upprop som av flera betecknades som osmakligt fanns med på en helsida i årsmöteshandlingarna. Sekreteraren bad om ursäkt att så skett och lovade att ta ursäkten till protokollet.

SBT har funnits som en förening sedan tidigt 1950-tal.

 

Posta en kommentar