FD Sölvesborg för 35:e gången

Denna lördag den 1 oktober var det dags att arrangera FD för 35:e gången i Sölvesborg och i Sverige har det nu firats Frimärkets dag 43 gånger. I år var ett tema hästar men i Sölvesborg var det en ren som stal föreställningen.

Höstvädret var sommarväder med 22 grader, och detta gjorde kanske att besöksantalet blev mindre än i fjol. Vi jubilerade med att vara på Coop Konsum för den tionde gången. Vi har ett bra samarbete med affären och fick bra utrymme vid ingången, där vi hade de traditionella programpunkterna med försäljning av Hästsportfrimärken och mycket annat i frimärksväg.

Den för dagen speciella FD-Stämpeln med stämpelort ”Sölvesborg” är ett intressant inslag.

För att få ekonomi i arrangemanget fanns frimärkstombola och frimärksklipp i en resväska, där man kunde hitta extra fina vinster.

Årets utställning var nog en av bästa med stor spridning på olika samlingsområden.
På fyra skärmar hade man tema hästar, dels med FD-utgåvan, dels tidigare utgivna frimärken med hästar. Det fanns en avdelning med hästvykort. Och ur lokal synvinkel hade man Sölvesborgsvykort med bland annat hästar i bildmotivet.

Utöver detta fanns ett mycket fint urval av äldre Sölvesborgsstämplar från rakstämpel och framåt. Ett urval med vykort på Sölvesborgs Stadshotell fanns på en skärm, eftersom det är 100 år sedan hotellet invigdes.

Ville man studera mycket fint material, som finns representerat på stora utställningar, fanns ett bra urval av kronoposten i Sverige, brev från Blekinge och den östra rikshalvan.

Det fanns också en avdelning med Zeppelinpost och ett urval av FN-frimärken.

Tidigare år har Posten givit frimärksgåvor till föreningarna men inte i år. Det blev således ingen förtjänst på de frimärken som föreningarna sålde.

Det viktigaste med Frimärkets dag tycker vi här i Sölvesborg, är att få visa upp vad föreningen sysslar med. Om arrangemanget Frimärkets Dag skall kunna fortsätta måste Posten ställa upp och lämna bidrag till föreningarna, annars finns ingen anledning att anordna Frimärkets dag i framtiden.

Ingmar Persson

Föreningen hade ordnat en utställning med tema hästar.

Det var tema hästar men en ren gick ju också bra. Om än att den inte verkade levande.

Lars-Magnus Sjöholm och Ingemar Andersson monterade utställningen.

Renen i butiken gjorde egentligen reklam för bröd.

Bertil Mårtensson och Lars Olsson hörde till funktionärerna.

Posta en kommentar

En enda kommentar
  1. Kent Jiresjö skriver:

    Hej Ingmar
    Givetvis finns det en anledning till att arrangera Frimärkets Dag även i fortsättningen. Om inte annat för att visa upp förening och vad den kan.
    Men det är inte givet att vi säljer Postens alla produkter (som de väljer att kalla det i stället för frimärke) om vi inte får betalt för det.
    Hälsningar Kent i Kungsbacka