Favoritsmaker från Finland

Finska Posti ger den 6 juni ut frimärken som avbildar favoritsmaker som finländarna har röstat fram. Frimärkshäftet Finska smaker presenterar sex smakupplevelser som den största delen av finländarna känner igen sig i. Frimärkenas teman är rågbröd, vetelängd, nypotatis, kaffe, brödost och salmiak.

– Postis kunder föreslog de smaker som valdes som frimärksteman via en webbenkät som genomfördes i våras och på filateliutställningen Finlandia 2017, berättar Tommi Kantola, designchef på Posti.

Klaus Welp som har designat frimärkshäftet valde foton som får det att vattnas i munnen.
– Själv håller jag på tydliga grundsmaker. Variationen av olika matkulturer och stormarknadernas enorma sortiment tycks ibland gå till ytterligheter. Det är fint att traditionella, enkla smaker nu får sina egna frimärken, säger Klaus.

Klaus Welp har själv bott i Mexiko och Tyskland i totalt sex år och upplevt en stark längtan efter bekanta finländska smaker.
– Jag tycker att den mexikanska maten är världens bästa, men på andra sidan av världen hade jag kunnat betala en liten förmögenhet för färskt rågbröd och nypotatis med dill. Ingen exotisk smak har överträffat upplevelsen att få en påse med salmiak som skickades hemifrån.

Frimärkshäftet Finska smaker innehåller sex inrikes fixvärdemärken.

Bilderna är som alltid klickbara för större bilder

Posta en kommentar

Drivs av Wordpress, av Cynatic