Etiopien var rätta svaret

Vi fick 14 rätta svar i vår senaste tävling och presenterar vinnare och en liten berättelse av en av våra medlemmar.

Rätta svaret var Etiopien (Ethiopa).

Vi tackar alla som svarade och tur i dragningen hade Staffan Smedberg i Saltsjö-Boo. Ett litet pris kommer inom kort.

Vi kommer också inom kort med en ny tävling.

Nedan visar frimärket i suddat skick.

Vi kan inte undgå att ge Arne Svenssons svar som lyder så här:

Satt i gungstolen och läste julklappsböcker. Ja, ska sanningen fram var det 2014 års julklappsböcker. Michels helavärldenkataloger klämmer man inte så där rakt av bara!

Plötsligt slutade katten att spinna, höjde huvudet och klippte med öronen. Sakta, sakta formade han sin svans till något som liknade ett snabel-a. Vad nu? Hade han en råtta i sikte?

Då erinrade jag mig, att jag för mycket länge sedan – på den tiden SFF hade tävlingar på sin hemsida – hade försökt dressera besten till att uppfatta när en ny tävling lagts ut. Jag hade försökt få honom att forma svansen som ett snabel-a, så fort han uppfattade en ny tävling. Katter har ju ett fenomenalt sinne för att reagera på till synes omärkliga företeelser.

Men tävlingarna upphörde, och jag fick aldrig någon chans att kontrollera om min dressyr gått hem. Kanske hade det funkat ändå! Och kanske hade kattens minne, till skillnad från undertecknads, inte något bästföredatum.

Jag släppte ifrån mig Michelkatalogen på golvet och startade datorn. Det fanns en ny tävling! Välsignade katt!

Det stod 2015 på märket. Borde vara en lätt match att identifiera! Attans! Mina gamla julklappskataloger täckte ju inte 2015. Vad göra?

Just då ringde det på min gamla dialogtelefon, en skarp, gäll signal. Det var min och Ture Sventons käre  vän och hjälpreda Omar. Han var ute och provflög sin nya flygande matta. Den fungerade utmärkt. Han ville bara önska mig god fortsättning på 2016! Och jag önskade naturligtvis honom detsamma! Och så passade jag på att berätta om tävlingen. Kunde han möjligen hjälpa mig att klura ut varifrån märket med de konstiga krumelurerna kom?

– Kan du beskriva märket närmare? undrade han.

Jag försökte gestikulera och beskriva krumelurerna till vänster på märket.

– Jag flyger strax in över Etiopien, sa han. Ska gå ner på lite lägre höjd och se om jag kan upptäcka någon ledtråd.

Jag väntade med spänning.

– Absolut! ropade han triumferande. Jag tror jag har det! Folk här nere snackar upprört om att ett etiopiskt frimärke har blivit kidnappat och någon har gjort åverkan på det. Det måste vara det du beskrivit! Dom är väldigt upprörda!

– OK, hojtade jag i den gamla dialogluren. Tack för hjälpen, och flyg försiktigt! Vi hörs!

ethiopien-2015-frimarke

 

Posta en kommentar

En enda kommentar
  1. Kjell skriver:

    Tänk om man hade sådana kontakter, då man söker svar på filatelistiska frågor.
    HUR har du fått kontakt med “honom” Arne ?
    Känner han även till Modern svensk posthistoria, för där har jag många frågor, som behöver svar

    M V H

Drivs av Wordpress, av Cynatic