De är ”EM-klara” för Finlandia 2017

Nu är det klart att 13 svenskar fått med exponat till den europeiska utställningen Finlandia 2017 i Tammerfors i maj. Till det ska läggas tre exponat i litteraturklassen. Man säga att det handlar om Europamästerskapen i filateli och vykort 2017.

Utställningen var övertecknad och utställningsledningen försökte se till att varje land har fick samma fördelning av antagna exponat. Detta ledde till att fyra svenska exponat inte kom med.  
– Tyvärr har vi inte fått någon anledning till att just dessa exponat inte kom med. Ett par har anmält två exponat, men bara fått med ett. Det kan vara en anledning, för just er, noterar den svenske utställningskommissarien Fredrik Ydell.

Totalt utvaldes cirka 400 exponat plus 58 litteraturexponat bland kring 600 sökande. Med tanke på utrymmesbegränsningar, tidigare utställningsresultat och andra kriterier, var utställningskommittén tyvärr tvungen att minska cirka 650 ramsidor. Totalt blir det ändå 2 248 utställningssidor. Detta gör Finlandia 2017 till den näst största utställningen som någonsin arrangerats i Finland och den största i världen år 2017.

De uttagna svenska exponaten är enligt ned med namn, exponatets titel, klass och antal ramar. Två har antagits i Grand Prix och övriga i bedömningsklasser. Det är en vardera i traditionell filateli och motiv, två i vykort samt inte mindre än sju i posthistoria.

Noterbart att det är premiär med vykort på europeisk utställningsnivå.

finalandia-2017-antagna-160926-x

 

Posta en kommentar