Dags för mässa i Svedala

Kommande helg är det dags för årets stora händelse i Svedala då flera hundra personer väntas för att inhandla frimärken, vykort med mera.
Svedala Unga Frimärkssamlare är en av Sveriges största och mest aktiva föreningar för frimärksintresserade ungdomar i åldern 7–25 år. I höst är det 35 år sedan klubben startades av Leif Malmgren på Kyrkskolan.

Varje år arrangerar klubben en frimärks- och vykortsmässa, ”Frimärken i Svedala”.

– Mässan är södra Sveriges största årligen återkommande frimärks- och vykortsmässa. Mässan lockar varje år flera hundra besökare i alla åldrar, från ung till gammal – här finns något för alla, berättar Bodil Jeppsson i föreningen.

Helgen 8–9 september är det dags för 20:e upplagan av mässan. Förutom det stora antalet säljare medverkar även Postnord, Åland Post och Posti Finland.

Åland Post har i år tagit fram ett utställningsfrimärke och utställningskort till mässan. Detta finns att köpa i Åland Posts monter. Kortet och frimärket har musiktema.

I år kommer mässan att få besök av frimärksgravören och konstnären Lars Sjöbloom. Han har gjort årets utställningskort och utställningsfrimärke.

Det finns även kafeteria, ett lotteri samt möjlighet att få information om frimärkssamlande av Svedala Unga Frimärkssamlare och Sveriges Filatelist-Förbund.

Mässan har fritt inträde och äger rum i Kyrkskolans gymnastiksal, Malmövägen Svedala. Öppettider är lördagen den 8 september klockan 10–16 och söndagen den 9 september klockan 10–15.

• Mer info se www.sufs.se/sis

Posta en kommentar