Dags för Hundens år

Den 16 februari är det dags för Hundens år i den kinesiska zodiaken. Man är född i Hundens år om man det här året blir 12, 24, 36, 48, 60, 72, 84 år och så vidare.

Många postförvaltningar slår mynt av att presentera frimärke med tema det kinesiska nyåret. Ett är den engelska kanalön Jersey. I år ger man ut ett frimärke i valören 49 pence och ett block i valören ett pund.

Det kinesiska nyåret 2018 infaller när det är nymånen den 16 februari. Då blir det Hundens år och för att var exakt, jordhundens.

Under jordhundens år anses det extra viktigt att ta hand om varandra och den jord vi lever på. Empati och social rättvisa är ledord liksom utbildning, moral, socialt liv, vård, hälsa och omsorg för våra äldre,

Vi kan även förvänta oss att miljöåtgärder, som ju är så viktiga om vår planet ska fortsätta att vara br att bo på.

Den som är född i Hundens år anses vara trogen, ärlig, vänskaplig, intelligent, rakt-på-sak och ansvarskännande. Det finns även lite negativa sidor som att vara den som alltid ska veta bäst, ha en litet kylig och avståndstagande personlighet, vara envis intill dumhetens gräns, vara överdrivet kritisk gentemot andra och vara dålig på att ta och behålla sociala kontakter.

Posta en kommentar

Drivs av Wordpress, av Cynatic