Dags för Bältespännarlördag

På lördag händer det saker på Postmuseum.

Vår Bältespännarlördag på Postmuseum förra hösten blev mycket uppskattad både inom och utom föreningen, med många besökare. Därför prövar vi nu att göra en tradition av detta och ordnar en ny lördag denna höst!

Välkommen till Postmuseum lördagen den 15 oktober 2011 klockan 11–16. Då har Samlarföreningen Bältespännarna ”Öppet Hus” hela dagen i filmsalen, med fullt av olika aktiviteter. ALLA är hjärtligt välkomna, medlemmar och inte minst du som vill veta mer om alla de där roliga objekten och områdena som finns omkring de statligt utgivna frimärkena från olika länder.

Under denna bältespännarlördag har vi en PR-utställning där vi visar olika exempel från våra områden. Det blir privatpost, brevmärken, stämpelmärken, fraktmärken, postskolans övningsmärken, posthistoria av många slag med mera. Här finns ett gott tillfälle att både få se, fråga och lära sig mer om ”filateli på bredden”!

Kl 11.30  Berättar vi lite kort om bältespännarfilateli

Kl 12.00 Chister Brunström, ”Sveriges mesta frimärksskribent”, visar bilder och berättar om  de så kallade ”Hotellposterna i Alperna. Här får vi lära oss mer om dessa privatposter omkring förra sekelskiftet, som handhade postbefordran mellan de ofta både högt och ensligt belägna alphotellen och de olika ländernas närmsta postkontor. Naturligtvis hade dessa privatposter även egna frimärken!

Kl 14.00 blir det auktion, som är öppen för alla, på bältespännarobjekt av olika slag. Vi vågar påstå att det är ”en liten, men naggande god auktion”! För dig som söker de där speciella, lite roliga objekten som ger extra knorr till din samling, och om du ställer ut, som kan ge de där extra sista poängen för att komma till nästa medaljnivå – här finns de! Auktionslistan finns i senaste nr av vår tidskrift ”Bältespännaren”. Har du inte fått den, kontakta Christer Wahlbom, Humlegränd 6A, 170 00 Stenhamra, så sänder han ett exemplar kostnadsfritt. Visning av objekten sker på museet innan auktionen.

Under hela dagen finns vi från föreningen på museet för att visa, berätta och hjälpa. Har du märken du vill fråga om, tag med dem! Vi har även vårt PR-bås, där vi erbjuder litteratur och inte minst mycket material från våra olika områden.

Varmt välkomna!

Lars Liwendahl, Sf. Bältespännarna

Posta en kommentar

Drivs av Wordpress, av Cynatic