Börje Wallberg har avlidit

En av Sveriges största filatelister genom alla tider har lämnat oss.

Natten som gick avled Börje Wallberg från Stockholm i en ålder av nästan 92 år. Han var hedersmedlem i förbundet, Strandellmedaljör 1987, mottagare av Silverryttaren – Silverpostiljonen, varit ledamot av förbundsstyrelsen, juryman och mycket mer.

Vi som lärde känna Börje känner stor sorg i dag. Han var en man som alltid lyssnade när man ställde en fråga om filateli eller annat.

Själv lärde jag på allvar känna Börje i samband med Stockholmia 86 och än mer då vi satt samtidigt i förbundsstyrelsen strax efter det.

Börje var militär och hade lärt sig vikten av ordning och reda i livet. Han var en målmedveten samlare och en av landets mest kunniga filatelister.

Vi delade båda intresset för Albatross – den tyska minikryssaren – och det blev många samtal och möten under årens lopp.

Andra hade andra intressen inom filatelin som man kunde samspråka med Börje om. Han var kunnig i det mesta och hans artiklar i vår förbundstidning Filatelisten var både glädjerika och upplysande.

I dag går tankarna till hustrun Eva-Britta och en sak är säker: vi är många som kommer att minnas Börje som en av Sveriges främsta filatelister genom alla tider.

borje_Wallberg_bat

Börje Wallberg, en av de stora inom svensk filateli.

Posta en kommentar

2 kommentarer
 1. Björn Sohrne skriver:

  Det är med stor sorg jag tar del av denna tråkiga nyhet.

  För mig var Börje en filatelist av rang och som i huvudsak intresserade sig för viss asiatisk filateli m a o han gick utanför de vanliga samlingsområdena sett utifrån vår geografiska cirkel.

  Detta gjorde att man fick ta del av en sorts filateli som var i många stycken mycket annorlunda, spännande och inte minst lärorik.

  Det var också tragiskt att Börje blev för många år sedan så sjuk att han blev rullstolsbunden. Detta gjorde att han inte längre kunde vara lika aktiv inom förbundet som tidigare.

  Vi saknar idag den typ av ledargestalt som med en naturlig pondus baserad på kunnighet och personlighet utan att vara skrytsam kunde göra avtryck och få alla med sig.

  Börje kommer alltid att leva i vårt minne för allt han gjort för svensk filateli ock för instiftandet av Wallbergmedaljen.

  Björn Sohrne

 2. Anitha Schäfer skriver:

  Idag läste jag Börjes dödsannons i DN och påmindes än en gång om att denne glade gamäng inte finns längre. Hans klara intellekt och glada röst kommer att saknas, länge. Systeryster/Anitha Schäfer

Drivs av Wordpress, av Cynatic