Sveriges bandfrimärken 1920 – 1936

Ny upplaga

Utdrag från förordet:
Den här boken syftar bland annat till att lära ut hur man kan klassificera frimärkena med avseende på papperssorter, färgnyanser och varianter och framför allt sprida kunskap om de frimärkena som trycktes med Stickney-pressen. På så sätt hoppas jag att frimärkssamlaren kan känna glädje i att samla dessa bandfrimärken med en mångfald av varianter som finns inom området. För respektive frimärke beskrivs hur klassificeringen kan göras.
Bo Dahlner, författare.

Boken är på 191 sidor och kom nyligen i en uppdaterad upplaga

Lite mer om boken:
Bo Dahlner, född 1942 från Sollentuna, har svårt att lägga band på sig när det gäller vissa frimärken som speciellt bandfrimärken. Han är en av landets främsta kännare av just bandfrimärken som varit en del av hans hobby sedan tidiga år.

Bo var inte mer än 13 år när han fick upp intresset för de svenska bandfrimärkena. Han hade skaffat en så kallad Nordankatalog och där stod de en del om just bandfrimärken. Men den unge frimärkssamlaren förstod inte hur man kunde skilja på de olika papperssorterna som frimärkena var tryckta på. Annorlunda blev det när han var på sin första praktikplats i 15-årsåldern. Det här var alltså i slutet av 1950-talet och Bo fick en fin upplevelse:
– Jag fick hjälp av min chef, Georg Menzinsky, på Jästbolagets Centrallaboratorium på Sollentunaholm, berättar Bo.

Georg var mycket kunnig i bandfrimärken och gav sig tid att hjälpa Bo och på den vägen har det varit. Den hjälp han fick och den lärdom han skaffat senare i livet har han förmedlat i bland annat en lång artikelserie i SFF-Filatelisten och som nu blivit en bok.

Noteras kan att Bo Dahlner i flera år varit ordförande i Sveriges Filatelist-Förbund och han är minst sagt aktiv i en rad frimärksföreningar.

Beställ boken

Medlemspriset är 280:- + 50:- porto = 330:-

Ej medlem 300:- + 50:- porto = 350:-

Förskottsbetalning sker till förbundets bankgiro 581–6772 eller swish 1230096297

Ange vilken bok/böcker på inbetalningen samt ditt medlemsnummer och mobilnummer alternativt e-post, vi skickar försändelserna spårbart.