Baltex 2014

Stor utställning i Slagthuset

Den 29–31 augusti 2014 är Slagthuset i Malmö plats för en stor nationell frimärks- och vykortsutställning och det blir även tävling sju länder emellan. Namnet på utställningen blir BALTEX 2014.

Förutom de nationella tävlingsklasserna hålls även ”Seven Nations Challenge” vilket kommer att locka både internationella besökare och utställare till Malmö. Senast ”Seven Nations Challenge” genomfördes var i maj 2012 i Australien. Sverige vann då med sina mycket kända och duktiga filatelister och har därför antagit utmaningen att stå för värdskapet denna gång.

Till BALTEX 2014 är sju länder inbjudna att ställa upp med sina allra främsta filatelister för att tävla med sina frimärksexponat. De länder som inbjudits att delta är förutom Sverige och Danmark, Australien, USA, Storbritannien, Tyskland och Belgien.

Det finns också en officiell sida som rekommenderas: http://www.baltex2014.se

MALMÖ SLAGTHUS i Malmö, Sveriges tredje största stad och i centrum för den pulserande Öresundsregionen.
Själva utställningen äger rum i Malmö Slagthus som ligger centralt i staden och granne med Malmö Centralstation. Tillresande med tåg från övriga landet samt från Danmark och Kastrups flygplats promenerar mellan Centralstationen och utställningen på ett par minuter. Utbudet av hotell, restauranger och butiker i området är mycket stort.