Ankomststämpel mitt på utländsk stämpel…

– Den 4 december fick jag av en besviken klubbmedlem en kopia av ett brev från Saigon i Vietnam.
Brevet, från ett barnbarn hem till farfar som är filatelist, är snyggt frankerat och tydligt avstämplat i Saigon.
Vid ankomsten till Sverige/Arlanda blir de båda frimärkena överstämplade med ROSERSBERG POSTTERMINAL, noterar Ingeman Jönsson, ordförande Karlskrona Filatelistklubb.
– Ankomststämplar är inget nytt inom filatelin, men inte att de ska sitta på den redan korrekt stämplade frankeringen.

– SFF har ju återkommande kontakter med PostNord. Ta upp det här och andra liknande missgrepp med dem.
Någon förändring till det bättre är väl inte att hoppas på, men de måste få veta att vi ogillar misshandlade brev, noterar Ingeman.

stampel-saigon-151209

Posta en kommentar

En enda kommentar
 1. Kjell skriver:

  Utan fakta om personalutbildning på de nya terminalerna, så ser jag bara resultaten av det som passerat dessa. Jag försökte att från början få brev makulerade på Hallsberg och Rosersberg. Ett till 3 år gamla frimärke som är inscannade I maskinerna blir ofta makulerade.
  Jag har ett flertal ggr. vunnit object på Tradera som postats i bl.a. Täby, vilket då bör bli sorterade i Rosersberg. Säljaren använde 8-10 år gamla frimärken. Dessa är tydligen INTE inscannade och blir då heller inte stämplade I maskinerna.

  Det är då lite förvånande att man manuellt stämplar utländska stämplade frimärken. Det kan bara tolkas som OTROLIGT outbildad personal.
  Man skryter dessutom lite med, att man anställt flera utländska unga personer, vilket jag inte ifrågasätter, när jag ser resultat av brevhanteringen.
  Det här är bara lite av mina upplevelser av nya terminaler.

Drivs av Wordpress, av Cynatic