Ändrade förutsättningar för Frimärkets Dag

Folkhälsomyndighetens nya direktiv förändrar förutsättningarna för Frimärkets Dag med 14 november som huvuddag.

Till alla föreningar som tänkt genomföra Frimärkets Dag eller som avsagt sig den senaste tiden.

Arbetsgruppen inom SFF och SFU har i dag efter samråd med Postnord tagit följande beslut:

Vi rekommenderar alla anmälda föreningar att inte arrangera Frimärkets Dag till och med 19 november. 

De föreningar som ändå kommer att genomföra Frimärkets Dag gäller: Under alla omständigheter får inte något material med Postnords logo på används på publika evenemang med fysiska möten fram till och med den 19 november när dessa rekommendationer från Folkhälsomyndigheten nu gäller. Därefter avvaktar vi vidare riktlinjer från Folkhälsomyndigheten.  

Vi ber att de föreningar som kommer att genomföra Frimärkets Dag ändå att de meddelar oss detta till info@sff.nu så snart som möjligt. Det är bland annat för att vi ska kunna uppdatera evenemangen på www.sff.nu/fd2020 och att SFU också ska kunna göra det.

Vi funderar på nytt datum för Frimärkets Dag längre fram – kanske en bit in på nästa år. Allt beror ju på coronapandemin. Vi har ju en hög medelålder bland våra besökare. Skulle det inte gå så får vi helt ställa in och sikta in oss på november 2021. 

Naturligtvis kan en förening arrangera ett eget ”Frimärkets Dag” vid annan tidpunkt med det material ni fått. Kontakta oss i så fall i förväg.

Vi ser gärna att alla behåller inköpta frimärken, men om ni inte vill göra det går det att returnera vissa frimärken. Det är i så fall hela/obrutna rullar och häften. Vi ber er att meddela oss om ni önskar retur. Skicka inget just nu.
Kontrollera er e-post med jämna mellanrum och med hemsidan.

Med vänlig hälsning,
SFF och SFU
Per Bunnstad och Glenn Larsson

info@sff.nu

Posta en kommentar

En enda kommentar
  1. Matz Ericson skriver:

    Bra beslut! Vi är intresserade av ett senare datum. Karlskoga Filatelistförening