42 år för ett vykort att komma fram

Den 18 september 1973 skrevs ett vykort i Sölvesborg men det komma att dröja till den 23 november 2015 innan det stämplades i Nässjö och strax efter kom det fram till adressatens son Hans Hansson i småländska Ruda, Det berättar Kvällsposten.
Det var efter ett kafferep hemma hos Astrid Hansson som en av gästerna skickade ett vykort som tack.
Nu har det letat sig fram till hennes son – 42 år senare.
– Jag tänker tillbaka på min gamla mor, hur hon har det och på hennes kafferep, säger Hans Hansson till Kvällsposten.

Så här inleder avändare kortet: Snälla rara Astrid! Tack för det fina och goda kafferepet som jag fick vara med på. Det var så roligt att få komma till ditt vackra hem.

Vare sig Astrid eller kvinnan som skickade kortet lever men Hans Hansson bor kvar i föräldrahemmet och fick ta emot kortet.

Var kuvertet funnits alla dessa år och varför det blivit försenat är oklart
– Jag undrar var det har varit under alla dessa år. Antagligen har det legat i något fack eller kommit i kläm någonstans i Postens sortering, säger Hans Hansson till Kvällsposten.
Inte heller Posten vet vad som kan ha hänt med vykortet.
– Det är omöjligt att svara på eftersom det är så länge sedan. Det händer ungefär en gång per år att brev kommer fram efter lång tid, säger Maria von Ibsén på Postnord till tidningen Barometern.

Portot var 65 öre och det var det riktiga för ett vykort vid den här tiden så det var inte någon udnerfrankering som gjort att vykortet försenat.

Posta en kommentar

2 kommentarer
 1. kjellarvidsson skriver:

  Vad tänkte terminalarbetaren i Nässjö när hon stoppade kortet i maskinen där. Det hade varit trevligt att läsa.

  23 nov. 2015 är ju inte så länge sedan, så det borde väl kunnat lösas ? 😉

 2. Börje Nilsson skriver:

  Kanske kan det vara såhär det går/gått till:
  Kortet har hamnat i någon samlares gömmor (kanske via dödsboet?)
  och när han/hon nu kollade i sin gömmor fann han detta kort, frankerat men inte stämplat. Han/hon lägger, kanske på skämt, kortet i en brevlåda och så hamnar det hos Posten Nässjö som stämplar och delar ut det.

  Det händer emellanåt liknande fall och som hamnar i tidningen. Jag tror att denna förklaring är trovärdigare än att det skulle ha legat någonstans hos Posten alla dessa år.

Drivs av Wordpress, av Cynatic