25 lockades till posthistorisk träff

Lördag den 28 december 2019 träffades ett 25-tal samlare som har sitt intresse av Västergötlands posthistoria och stämplar. Träffen arrangeras årligen någon av de sista dagarna i december i Särestad som ligger någon mil norr om Grästorp.

Anders Axelsson höll i trådarna och presenterade dagens agenda. Efter att var och en hade presenterat sig höll Anders ett kåseri om Grästorps posthistoria.

Därefter pratade undertecknad om SDB Stämpeldatabasen och visning skedde av programmet.

Det har tillkommit flera samlare som uppdaterar SDB, bland andra Anders Axelsson. På träffen meddelade Dan Andersson att han tar hand om stämplar från Älvsborgs län exklusive 7-härad inklusive Dalsland och Lars Lagerström uppdaterar stämplar från 7-häradsbygden.

Sedan blev det auktion på Västgötastämplar. Budgivning blev god och allt såldes.

Efter en kaffepaus pratade Anders Axelsson om förfalskade stämplar på Tradera. Tyvärr vill inte Tradera stoppa denna typ av försäljning. Vi var överens om att detta ska tas upp med expertrådet framöver.

Fredy Neuman pratade om tidig förfilateli med tonvikt på Västergötland. Anders avslutade förmiddagen med att visa digitaliserade kartor som nu kan nås via internet.

Anders far kom därefter med den traditionella pizzan, som lät sig väl smakas.

Eftermiddagen ägandes åt byte och försäljning av filateli och vykort samt att det blev diskussioner om stämplar och mycket annat.

Vid 17-tiden åkte jag själv hem, men mötet var dock inte slut.

Hans-Ove Aldenbrink, Jönköping

Posta en kommentar

Drivs av Wordpress, av Cynatic