Krånglig portoregel men vackra julfrimärken

Om man köper på sig för många julfrimärken med motiv Jenny Nyström och vill använda dem efter årsskiftet måste man tilläggsfrankera med 50 öre. Krångligt och det känns småaktigt. 

Man kan undra hur många som har tillgång till frimärken i valören 50 öre och vad är 50 öre i dag? Ska bli spännande att se om det blir någon form av lösen om man missat denna 50-öring. Fast det finns faktiskt 50-öresfrimärken att beställa hos Postnord, kanske även hos de lokala postombuden… För Postnord är det väl många bäckar små…

Allt nog – motiven kan man inte klaga på. Det är i frimärkshäftet fem olika frimärken med två av varje. Portot för julfrimärken är 8:50 och därmed kostar häftet 85 kronor. En liten, liten rabatt om det varit brevporto i stället.

Utöver häftet har det givits ut ett rullfrimärke med annat motiv. Det är i valören brev (9 kronor). Även detta är signerat Jenny Nyström.

– En nostalgisk jul med de klassiska tomtarna som har bråda dagar inför julen. Jenny Nyströms älskade bilder påminner om julen förr, så där som vi kanske fantiserar om att den ska vara med snö, klappar och gröt. Att skicka julkort är också en fin tradition att värna om, en möjlighet att på ett enkelt sätt säga: jag tänker på dig, noteras av Postnord.

Jenny Nyström föddes i Kalmar 1854 och dog i Stockholm 1946. Hon var en på sin tid mycket populär konstnär och illustratör av främst julkort. Än i dag lockas många av hennes konstnärskap.

Utgivningsdag: 1 november 2018
Illustration: Jenny Nyström
Design: Gustav Mårtensson
Färger: 4 färger offset
Papper: Självhäftande
Format häftesfrimärken: 26,5 x 36,6

Posta en kommentar

2 kommentarer
  1. Finn Nielsen skriver:

    Frågan är inte om Julmärken koster 8.50 frågan är vad koster det att skicka ett julkort inrikes?? för är det 9kr varfor denna utgivning.

  2. Karl-Heinz Riemer skriver:

    Hej,
    angående funderingar Lösen. Ju det kan ju blir intressant att testa. Men finns det avsändaren på försändelsen så få man en ”Eftertaxering” på obetald avgift samt ett tillägg å 35 kr
    Expeditionsavgift. Så är läget nu förtiden. KHR

Drivs av Wordpress, av Cynatic