Åländskt frimärke bland de vackraste i Europa 2017

Åland Post har återigen rönt framgångar med sina frimärksmotiv. Årets Europafrimärke med motiv från Kastelholms slott har kammat hem en hedrande silverplats i jurytävlingen för Europas vackraste frimärke 2017.

Posteurop arrangerar varje år en tävling om Europas vackraste frimärke som består av en jurytävling och en publik omröstning. I tävlingen ingår de frimärken som getts ut under året för frimärksserien Europa vars tema 2017 var slott.

I den oberoende professionella jurygruppen ingick experter på grafisk design och filateli från olika länder i Europa. Juryn utsåg Europafrimärket från Finland till vinnare medan Åland röstades fram till en andraplats som kom att delas med Italiens bidrag. Fjärdeplatsen intogs av Liechtenstein.

Åland Post gav ut frimärket med Kastelholms slott i vinterskrud den 9 maj 2017 och motivet är fotograferat av den åländske fotografen Niclas Nordlund.

Kastelholm slott är Ålands enda medeltida borg och härstammar från slutet av 1300-talet. Den välbevarade slottsruinen är belägen i Sund på Åland.

Anita Häggblom, affärsområdeschef för Åland Post Frimärken, och tillika ordförande för styrgruppen Stamps & Philately inom Posteurop, var på plats i Bryssel och tog emot priset från Posteurops generalsekretare Botond Szebeny som också var expertjuryns ordförande.

Posteurop, samarbetsorganet för europeiska postoperatörer, har gett ut Europafrimärken sedan 1956. Tema för frimärkena vittnar om de olika ländernas gemensamma europeiska rötter, kultur och historia. De populära frimärkena är försedda med en speciell Europa-logotyp.

Posta en kommentar

Drivs av Wordpress, av Cynatic